Koe Low Yuk 

Benodigdheden voor 1 persoon: 2 ons doorregen varkenslappen (het mag ook mager vlees zijn)
1 kleine ui of een halve grote ui
1 paprika (groen of rood) zout
1 theelepel bouillonpoeder
1 eidooier
ananas, enkele stukjes (mag ook uit blik)
bloem — ongeveer 2 eetlepels of 1 Chinese soeplepel
2 sjalotten

Benodigdheden voor de saus:
1 Chinese soeplepel suiker
1 Chinese soeplepel azijn
2 Chinese soeplepels tomatenketchup
Anderhalve Chinese soeplepel water

Manier van toebereiden:
Het vlees, ui en paprika snijden in duimgrote blokjes. De sjalotten snijden in halve vingerlengte. Meng het vlees met zout en bouillonpoeder. Klop de eidooier en bloem door elkaar en vermeng het met het vlees. Zet de wok op het vuur en verwarm hierin 2 Chinese kommetjes soya-olie tot het kookpunt. Zet het vuur laag en doe stuk voor stuk het vlees in de wok. Bak een halve minuut — niet langer. Haal de vlees-stukjes uit de wok en laat ze een halve minuut afkoelen. Doe ze daarna weer in de pan stuk voor stuk en laat het vlees braden tot het er goudbruin uit ziet. Ui en paprika erbij. Even bakken en omroeren. Daarna alles uit de pan.
Saus:
Meng suiker, azijn, tomatenketchup en water en verwarm het geheel in de wok. Ondertussen mengt u de bloem met wat water. Doe de bloem vervolgens bij het papje in de wok. Zodra de saus een beetje’gaat binden, doet u het vlees en de stukjes ananas erbij. Een halve minuut evengoed doorroeren en op het laatst de sjalotten erbij. Nu kan men serveren.

Hedy Ho

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s