Adoptie-middag november 2016

Het Chinees Maanfeest

Met het thema “Adoptie uit China” vierde de VNC op 5 november 2016 in Den Haag het Chinese Maanfeest. (Toekomstige) adoptieouders van Chinese kinderen, (Chinese) kinderen en andere geïnteresseerden vulden de zaal. Enkele adoptieouders en Chinese adoptiekinderen gaven een presentatie.

Rob Bathoorn

Rob Bathoorn, vader van Guo Nian (3 jaar), vertelde enthousiast over zijn persoonlijke ervaringen en herinneringen bij de adoptie van zijn zoon. De aanloop naar de adoptie, de dag waarop hij hem in China mocht ophalen en hoe hij de toekomst van en met Guo Nian ziet, passeerden de revue.

Lily Rigelsford

Lily (10 jaar) wilde graag vertellen over haar leven in Nederland. Ze vindt haar leven hier heel fijn vindt en ze vindt het ook leuk dat ze Chinees is; ze heeft in haar kamer veel Chinese souvenirs en ze is al een paar keer terug geweest naar China. En ik ben op zoek naar mijn biologische ouders, zei ze.

 

Ferdinand en Jennifer van Dulken

Ten slotte kwam Ferdinand samen met een van zijn twee Chinese adoptiedochters, Jennifer (19 jaar), aan het woord. Ook Ferdinand ging in op zijn ervaringen met adoptie. Hij gaf aan wat zijn motieven zijn geweest voor de adoptie van een Chinees kind, hoe hij zich hierop heeft voorbereid en hoe hij Jennifer in Nederland heeft opgevoed. Jennifer vertelde op haar beurt hoe zij mede dankzij haar “Chinakist” met daarin persoonlijke producten uit de periode voor maar ook na haar adoptie, toch een band heeft met haar (adoptie) verleden en haar roots. Ook gaf ze aan hoe haar Chinese achtergrond toch een rol speelt in de keuzes die ze maakt in haar dagelijks leven (ze is onder andere bestuurslid van Chinese verenigingen).

Behalve de mooie verhalen trad er die middag gedurende de intermezzo’s een Chinese gitarist op en een koor bracht enkele bekende Chinese liederen ten gehore. En er was ook gelegenheid vragen te stellen aan de sprekers. Tijdens het uitgebreide Chinese diner werd er nog druk nagepraat over dit onderwerp. Uit dit evenement is er een VNC adoptie werkgroep ontstaan dat potentie heeft vervolg evenementen te organiseren

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s