China Nu, jaargang 30, voorjaar 2005

De redactie: Guut Arnoldus, Anno Boersma, Jiun-Li Chiang, Elisa van Egmond, Davis Engelhard (hoofdredacteur), Micheal de Hartog, Wendy Jansen, Agnes Ko-Goey, Peter Lingg, Remco Oosterveld, Guido van Oss, Kim Trouwborst

Inhoud:
– China Nuutjes
– Wat zijn de grootste problemen van de Volksrepubliek in de komende tijd ? Dr Philip de Heer, ambassadeur in Peking onderscheidt de 4 belangrijkste problemen en toont zich optimistisch over de mogelijkheden om deze het hoofd te bieden. (David Engelhard)
– Politiek en economie zijn nauw met elkaar verbonden. De politieke invloed op de groei van de economie is beperkt, maar snelle groei is wel noodzakelijk om steeds weer nieuwe banen te creëren. (Alex Yap en Angeline Kerver)
– De vorm van de val (David Engelhard)
– Chuandixia: traditioneel Ming-dorp (Kees van Galen)
– Xiaolu Guo. Een jonge vrouw afkomstig uit een klein vissersdorpje breekt door met zowel een boek als een documentaire. Ze haat het dat in het Westen alleen Chinese boeken doorbreken die gaan over seks of over ongelukkige mensen op het platteland. Dat haat ik ook van mijn eigen boek’. (Guido van Oss)
– Altijd gedacht dat in heel China de mannen de dienst uitmaken? In het zuidwesten bestaat een matriarchale minderhedencultuur waar vrouwen met een lopend huwelijk’ het voor het uitkiezen hebben. Toerisme brengt welvaart, maar sekstoerisme ligt op de loer. (Marijke Stokkel)
– Van alle markten thuis (Frank Kouwenhoven)
– Eén voet in de wereld (Anne Sytske Keijser)
– Recensies
– Zo gezegd
– Liefde van de afgeknipte mouw : https://vncarchief.com/2019/07/10/liefde-van-de-afgeknipte-mouw/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s