CHINA NU jaargang 30 herfst 2005

De redactie: Guut Arnoldus, Anno Boersma, Jiun-Li Chiang, Elisa van Egmond, Davis Engelhard (hoofdredacteur), Micheal de Hartog, Renske Jansen, Wendy Jansen, Agnes Ko-Goey, Peter Lingg, Remco Oosterveld, Guido van Oss, Kim Trouwborst

CHINA NUutjes

Mao ontmaskerd. (David Engelhard)
Jung Chang, schrijfster van Wilde zwanen en Jon Halliday, historicus, hebben bijna iedereen geinterviewd die in de omgeving van Mao heeft verkeerd. Een nietsontziende biografie is het resultaat. Dit boek gaat niet over socialistische idealen, die waren er niet; het gaat wel over terreur.
https://vncarchief.com/2022/05/02/de-terreur-van-mao/

Export van polders. (Bert Harms en Peter Smeets)
Nederlanders zijn goed in polders en innovatieve landbouw. Aan vooral dat laatste is in China veel behoefte, waar industrie, stedenbouw en landbouw strijden om de schaarse grond. Het resultaat wordt een agrarisch themapark over het ‘nieuw gemengd bedrijf. Daarin is het afval van de een, de voedingsstof van de ander.

Empowerment op school

Geel China. (Kim Trouwborst)
De Gele Rivier meandert door het Noord-Chinese lössplateau en ontleent daaraan zijn geelbruine kleur. Het is een arm gebied, waar het meestal droog en onherbergzaam is. Als het er regent, spoelt gelijk de gele aarde weg.

Homo zijn mag! (Remy Cristini)
‘Anders zijn’ werd lange tijd niet zo gewaardeerd in de Volksrepubliek en van homoseksualiteit werd gezegd dat het gewoon niet bestond. Onzin natuurlijk, en met de komst van het internet ontstaan on- en offine echte homogemeenschappen.

Chinese automarkt in overdrive

Een gestresste middenklasse

Recensies
https://vncarchief.com/2022/05/03/de-huid-van-de-draak/

Beter laat dan nooit

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s