De huid van de draak

De Huid van de Draak is een ouderwetse politiethriller. Aan de hand van twee hoofdrolspelers – de Italiaanse rechercheur Guido Lopez, aangesteld bij de nieuw op te richten Europese inlichtingendienst, en James Cameron, een gewezen CIA-agent gestationeerd in Peking- wordt de lezer meegevoerd bij het ontrafelen van een mysterieus handelsnetwerk dat draait om ‘vers vlees’. Enkele Chinese geheime genootschappen verdienen schatten met de handel in ‘vers vlees’ en drugs. Om hun belangen te beschermen deinzen ze dan ook nergens voor terug.

Wat is ‘vers vlees’ voor duistere handelswaar? De auteur Giuseppe Genna, dichter en journalist, slingert je in de tweede triller van zijn hand heen en weer tussen de hoofdpersonages in Europa en China. Als lezer krijg je door middel van verschillende hoofdstukken, geschreven vanuit het perspectief van een van beide hoofdrolspelers, langzaam maar zeker grip op het verhaal. Geleidelijk wordt duidelijk wat met ‘vers vlees’ wordt bedoeldmen zo wordt het mysterie ontrafeld.

Vanuit Milaan en Peking volgen zowel Guido Lopez als James Cameron ieder een eigen spoormdat uiteindelijk via Nederland en Genève naar Monaco leidt. Hoewel beide hoofdpersonages elkaar niet kennen, en elkaar ook niet zullen ontmoeten in het boek, weet de lezer aan de hand van hun bevindingen het netwerk te doorgronden. De Huid van de Draak is een ouderwetse, makkelijk geschreven thriller met hier en daar een enkel storend vooroordeel. Al met al een lekker leesbaar boek, zij het redelijk voorspelbaar en niet superspannend.

Guut Arnoldus

CHINA NU, jaargang 30, herfst 2005

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s