VNC Chinadag, september 1999

De Vriendschapsvereniging Nederland-China organiseert op zondag 26 september a.s. een Chinadag in de Theaterschool, Jodenbreestraat 3 in Amsterdam. Tussen 11.00 en 17.00 uur is er een uitgebreid programma met o.a. lezingen, een debat, optreden van een zang- en dansgroep, het signeren van boeken, kunst en kitsch’ en reisinformatie.

In het kader van het vijftigjarig bestaan van de Volksrepubliek China zal onder leiding van de sinoloog dr. Stefan R. Landsberger worden gediscussieerd over het onderwerp ‘China tot nu… en dan?’. Aan het debat nemen onder meer deel prof.
dr. Maghiel van Crevel uit Leiden, een oud-diplomaat en een vertegenwoordiger van het bedrijfsleven. Het debat begint om 14.00 uur.

Heel bijzonder is het optreden van het uit China overgekomen: Guangxi Folk Song and Dance Ensemble. Zij zullen drie optredens verzorgen met zang en dans van etnische minderheden in China.
China-specialisten verzorgen lezingen over het taoïsme, met daarin aandacht voor de recent in de publiciteit staande geestelijke stroming ‘Falun Gong‘ en over Chinese karakters en spreekwoorden.
Mevrouw Zhimin Tang zal haar boek Tranen over Tian-An-Men signeren en Frank van Rijn zijn boek over zijn fietstocht door China, De twee scherven, een ontdekkingsreis door China.
Mevrouw Ma Feng Chun van Sotheby’s beoordeelt Chinees antiek op kunst of kitsch.
De bezoekers mogen per deelnemer twee voorwerpen meenemen. Deze drie onderdelen staan op het programma van 14.00 tot 16.00 uur.
De gespecialiseerde reisorganisatie VNC Travel verzorgt informatieve dia-lezingen over reizen in China.
Informatie over verschillende reisvormen: van (goedkope) budgetreizen tot geheel verzorgde (luxe) reizen. De bezoekers worden langs verschillende routes naar bijna alle delen van China gevoerd.
De Chinese Ambassade organiseert op deze dag een quiz (van 11.00-12.00 uur) waarmee mooie prijzen te winnen zijn. De hoofdprijs is een geheel verzorgde 8-daagse reis naar Peking voor twee personen.
Deelnemers moeten zich van te voren opgeven op tel/fax. 0703272258 of tel.070-3865237. Daar kan ook het (Engelstalige) voorbereidingsboek aangevraagd worden.
Lezing daarvan bevordert de kans op een prijs aanzienlijk!
Tenslotte is er op de Chinadag ook aandacht voor kalligrafie, moderne Chinese schilderkunst en literatuur, Chinese curiosa en vanzelfsprekend zijn er heerlijke Chinese hapjes.

zondag 26 september 1999
11.00 – 17.00 uur
De Theaterschool,
Jodenbreestraat 3
Amsterdam
Informatie 030 – 2369032 (VNC) of 030 – 2518393 (Mevrouw Paula de Smidt)

CHINA NU, jaargang 24, 1999, nr 3

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s