CHINA NU, jaargang 48, 2023 voorjaar

Redactie: Guido van Oss, Corné Hanssen, Debby Peerdeman, Gwendolyn Tates, Maaike de Wijs

-IFFR over onderbuik en vervreemding.
International Film Festival Rotterdam bracht ons een luguber beeld van de onderbuiken van Taipei en Singapore. Maar ook een ‘Romeo en Julia’-verhaal uit China, een romantische Japanse film over het belang van hechte familiebanden en een surrealistische Zuid-Koreaanse film vol UFO’s en vervreemding.
Guido van Oss

-Chinees op school

Het aantal leerlingen dat het vak Chinees volgt in Nederland blijft stabiel, ondanks de coronapandemie en negatieve publiciteit over China. “Juist nu de macht van China toeneemt, is er alle reden om de China-kennis te vergroten: je kan maar beter weten met wie je te maken hebt dan je kop in het zand steken.”
Gwendolyn Tates

-Actrice Charlotte Ha: Happy in Holland
Actrice Charlotte Ha speelt het hoofdpersonage Happy in het theaterstuk ‘Happy ín Holland’. Happy worstelt om haar Nederlandse identiteit en Chinese afkomst met elkaar in balans te houden. “Iemand moet alle pijn in dit migrantenbestaan aan de kaak stellen.”
Guido van Oss

-Een ode aan Nuodeng, het oudste dorp in Yunnan

Nuodeng in de provincie Yunnan is beroemd om zijn traditonele ham, gezouten met water uit een put. Het is een eeuwenoud dorp met pittoreske huisjes langs steile trappen omgeven door een ruig berglandschap met vaak kleurrijke wolken.
Angela Heping

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s