CHINA NU, jaargang 46, winter 2021

De redactie: Georgia-Rae Dijk, Corné Hanssen, Rob van Niele (boekenredacteur), Guido van Oss (hoofdredacteur), Debby Peerdeman, Michelle Vrielink-Verpaalen, Maaike de Wijs.

Lotus, voeding voor lichaam en geest

De lotusbloem is niet alleen zomaar een waterplant met toevallig’ ook nog prachtige symmetrisch gerangschikte helderroze bloemen. Het is nog zoveel meer… Zo blijkt uit dit artikel dat leest als een ontdekkingsverhaal waar je zomaar lyrisch van zou kunnen worden.

ROB VAN NIELE

Zelfreflectie in een bloederig jasje

De Zuid-Koreaanse serie en netflix-hype Squid Game is een actieserie en psychologische thriller ineen. Dit wordt gecombineerd met vlijmscherpe maatschappij-kritiek, die zowel voor Zuid-Korea als de westerse wereld geldt. De serie houdt daarmee ook ons een krachtige spiegel voor.

GUIDO VAN OSS

Het confucianisme, de Meester in de moderne tijd

Dit eerste deel van een serie over levensbeschouwing en religie gaat over confucianisme in China. Het confucianisme is niet gegrond in materialisme of wetenschap, maar komt voort uit idealisme en humanistische ontwikkeling. Daarbij ligt de focus op het cultiveren van moraliteit om harmonie te bereiken.

ALEX VAN EGMOND

ETRP wil een onafhankelijk Oost-Turkestan

De bezwaren van de Oeigoerse gemeenschap tegen, wat zij noemen, de bezetting van Xinjiang door China, zijn voor veel westerlingen een abstractie. De uit China verbannen Najmidin Qarluq van de Eastern Turkistan Republican Party (ETRP) maakt in dit interview zijn weerzin tegen de Chinese grootmacht heel concreet.

JACOBINE VERGEER

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s