CHINA NU, jaargang 47, herfst 2022

De redactie: Georgia-Rae Dijk, Corné Hanssen, Rob van Niele, Guido van Oss, Debby Peerdeman, Michelle Vrieling-Verpaalen, Maaike de Wijs.

In dit nummer:

De balans van Pelosi’s bezoek aan Taiwan

Voorzitter van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden, Nancy Pelosi, bezocht Taiwan en weerstond daarmee de Chinese dreigementen. Chinese oefeningen maakten daarna enkele dagen de facto het vlieg- en vaarverkeer van en naar Taiwan onmogelijk. Wordt dit het nieuwe normaal in de Straat van Taiwan?
FRED SENGERS

Jubileum Interview oud-voorzitter VNC Jaap Post

“Ik vind dat we contact met China moeten blijven onder-houden, maar daarbij wel onszelf moeten blijven. Nieuwe besturen zullen de VNC elke keer weer opnieuw moeten uitvinden en zien welke missie en taken passen bij de tijd waarin we ons bevinden.”
GUIDO VAN Oss

Boekbeschouwing: De droom van de rode kamer

“Toen ik begon met lezen had ik geen idee van wat ik daarmee aan moest. Natuurlijk was het een uitdaging om dat beroemde boek eindelijk eens echt te kunnen lezen, maar ik kon me nog geen enkele voorstelling maken van hoe het verhaal zich zou verhouden tot de wereld van hier en nu.”
ROB VAN NIELE

Tussen spiritualiteit en politieke strijd

De religieuze beweging Falun Gong, ontstaan in China, kent in Europa en Amerika een groot netwerk van gelijkgezinden. Ondanks haar spirituele karakter hangt er een gespannen sfeer rond de beweging en haar politieke kant en blijft het in de media opvallend stil rond Falun Gong.
JACOBINE VERGEER

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s